Spelinformatie

Logo Uniek Bordspel

Spelers

Speelduur

Leeftijd

Genre

Doelgroep

Thema

Speldesign

Uitgeverij

: 2 tot 7

: 60 – 90 minuten

: 12+

: Strategisch, resource based, mission based

: Vrienden, grotere groepen

: Middeleeuwen

: Ralf Wingen

: In eigen beheer

Spelers2 tot 7
Speelduur60 – 90 minuten
Leeftijd12+
GenreStrategisch, resource based, mission based
DoelgroepVrienden, grotere groepen
ThemaMiddeleeuwen
SpeldesignRalf Wingen
UitgeverijIn eigen beheer

Beschrijving

Ga verder waar het basisspel van ‘Rule of Trigon‘ stopt. Laat je dorpen uitgroeien tot steden met meer inwoners en speel met 7 verschillende volken. Daarnaast bevat deze uitbreiding aanvullende spelmaterialen zoals bonussen, opdrachten en strategiekaarten. Howel het spelverloop hetzelfde is als bij het basisspel, zul je door de grotere kaart, grotere nederzettingen en meer tegenspelers je strategie vaker moeten aanpassen.

Woord van de spelontwerper

Lees hieronder mijn persoonlijke verhaal over Rule of Trigon – Vreemde Volken.

Wie weet vind je de volgende keer een ‘easter egg‘ in het spel. In de tussentijd: “Keep on playing” en misschien vind je één van mijn andere spellen ook leuk!

Groetjes,
Ralf

Ben je met vijf, dan vallen vaak al heel veel spellen af. Vandaar dat ik vanaf het begin van de ontwikkeling van ‘Rule of Trigon’ al een meer-speler variant wilde. 

Oorspronkelijk zat de 7 speler versie in het basisspel. Maar daardoor stegen de kosten en ontwikkeltijd van het spel. Vandaar dat de uitbreiding 3 volken bevat en een groot aantal extra kaartsoorten en bonussen. Dat een spel daardoor goedkoper werd, lijkt me motivatie genoeg. 😉

Hoe dit hele proces in zijn werk ging, kun je nalezen op de wiki.

Waarschijnlijk pas met of na de release van het basisspel, dus op zijn vroegst 2024.

Momenteel is Rule of Trigon nog niet in de winkel te koop. Maar mijn demoversie voor het basisspel en de uitbreiding ‘Vreemde Volken’ staan tot je beschikking mocht je het spel willen uitproberen. Uiteraard kan ik je ook (tegen betaling) de bestanden sturen om zelf te drukken en aangeven welke materialen je waar kunt bestellen. Stuur me dus gerust een berichtje via het contactformulier.

Reviews

Wanneer het spel uitgegeven is, ontvang ik graag een review!