Spelinformatie

Logo Uniek Bordspel

Spelers

Speelduur

Leeftijd

Genre

Doelgroep

Thema

Speldesign

Uitgeverij

: 2 tot 4

: 60 – 90 minuten

: 12+

: Strategisch, resource based, opdracht gericht

: Vrienden

: Middeleeuwen

: Ralf Wingen

: In eigen beheer

Spelers2 tot 4
Speelduur60 – 90 minuten
Leeftijd12+
GenreStrategisch, resource based, opdracht gericht
DoelgroepVrienden
ThemaMiddeleeuwen
SpeldesignRalf Wingen
UitgeverijUniek Bordspel

Beschrijving

In de wereld van Trigon zijn er in het basisspel vier volken die trachten te winnen door de allereerste keizer te kronen, een aantal punten te behalen of als eerste aan bepaalde opdrachten te voldoen. Dit gebeurt in spelrondes van twee fases waarin spelers onder andere belasting innen, handelen, veroveren en een gokje wagen met een uitspeelkaart. Speel je met een uitbreiding, kun je zelfs met z’n zevenen spelen. 

Speluitleg

Vind je het niet fijn om de spelregels door te spitten, bekijk dan onderstaande video voor een beknopte speluitleg.

Klik hier als de video niet werkt.

Woord van de spelontwerper

Lees hieronder mijn persoonlijke verhaal over Rule of Trigon.

Wie weet vind je de volgende keer een ‘easter egg‘ in het spel. En tot die tijd: “Keep on playing”!

Groetjes,
Ralf

Je kent het wel, met teveel vrije tijd als middelbare scholier en klassiekers als RISK, Catan of Triviant al zo vaak gespeeld te hebben, ben je toe aan iets nieuws. Dus wat doe je dan als je een stel rebellerende pubers hebt?  Precies, je gaat allerlei spellen door elkaar spelen: je pakt de elementen die je leuk vindt uit het ene spel en combineert die met een ander. En uiteraard bedenkt je dan zelf de spelregels.

Ik vond het jammer dat je bij het ene spel elkaar niet kon aanvallen en bij het andere niets anders deed. Of dat je bij het ene spel geen missies kon voltooien of bonuskaarten kon verdienen terwijl een ander spel alleen om ‘deck building’ ging. Ook miste ik vaak variatie of meerdere strategieën die je kon toepassen. Vanuit die gedachte is het ‘winnen-op-meerdere-manieren’ ontstaan. Die veelzijdigheid, zowel in speelwijze als hoe je kunt winnen, hebben mij door de jaren gemotiveerd gehouden om ‘Rule of Trigon’ op de markt te krijgen.

Hierboven heb je al een korte samenvatting kunnen lezen. Dit begon toen ik zo’n 16 jaar oud was. In 2005 ben ik echt serieus begonnen met uitwerken. Dit was nog heel primitief, met kaarten gemaakt in ‘Word’ en speelfiguren uit de ‘corn flakes’. Het spel heette toen nog ‘Empire’ en had negen verschillende soorten grondstoffen. Gaandeweg de jaren heb ik ‘Rule of Trigon’ steeds meer getest, verbeterd en verfraaid met ‘Photoshop’ en ‘Illustrator’. Het resultaat zien jullie op deze pagina. Al was ook dat geen eindhalte want ik heb ook een ruimte variant gemaakt. Op de wiki van ‘Trigon’ vind je nog meer informatie, afbeeldingen en probeersels die in de verschillende versies voorbij zijn gekomen.

Naar verwachting pas in 2024.

Momenteel is Rule of Trigon nog niet in de winkel te koop. Maar mijn demoversie voor het basisspel en de uitbreiding ‘Vreemde Volken’ staan tot je beschikking mocht je het spel willen uitproberen. Uiteraard kan ik je ook (tegen betaling) de bestanden sturen om zelf te drukken en aangeven welke materialen je waar kunt bestellen. Stuur me dus gerust een berichtje via het contactformulier.

Reviews

Wanneer het spel is uitgegeven, ontvang ik graag een review!