De Wereld van Trigon

Dit deel van mijn site gaat over mijn zelfgemaakte spel: Rule of Trigon.

Hieronder staat een video met de beknopte speluitleg. Erna volgt meer informatie over de wereld van Trigon. Klik op de zwarte menu knoppen hierboven voor meer info.

Klik hier als de video niet werkt.

Het spel

In de wereld van Trigon zijn er in het basisspel vier volken die trachten te winnen door de allereerste keizer te kronen, een aantal punten te behalen of als eerste aan bepaalde opdrachten te voldoen. Dit gebeurt in spelrondes van twee fases waarin spelers onder andere belasting innen, handelen, veroveren en een gokje wagen met een uitspeelkaart. Speel je met een uitbreiding, kun je zelfs met z’n zevenen spelen. 

Hoe het begon

Zo’n 2 decenia geleden, toen ik nog een brugpieper was, stond elke vrijdagmiddag gereserveerd om een spel te spelen. Mijn vrienden en ik verloren onszelf dan in de werelden van Catan, Risk, Triviant, Monopoly en andere minder bekende spellen. Op een dag kwam ik op het idee om al die spellen eens samen te voegen tot één geweldig superspel. Maar heel eerlijk, dat was geen succes. 

Hier is wel het idee geboren voor Rule of Trigon, dat in eerste instantie Empire heette en ook een tijdje met de naam Conquordia heeft gedaan. In 2015 heb ik dit project verder opgepakt vanwege een prijsvraag van Identity games. Hoewel ik doorkwam tot de kwart finale, was de maand die ik eraan besteed had niet genoeg om het tot een goed functionerend spel om te toveren. In de afgelopen twee jaar is dat wel gelukt. Het resultaat na honderden keren proefspelen, aanpassen en heel wat frustratiemomentjes: Rule of Trigon.

Zie hieronder de ontwikkeling sinds 2015:

Hoe verder?

Het basisspel van Rule of Trigon is dus nu helemaal af en gestest. Hetzelfde geldt voor de uitbreiding ‘Vreemde Volken’. Nu ben ik dus alleen nog op zoek naar een uitgever die mij wil helpen hiermee. Ben jij degene die dit is, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Volg Trigon

Copyright 2017 © Ralf Wingen All rights reserved